Future Green City 2024 wereldcongres vindt plaats in Utrecht

  

Van 23 tot 26 september 2024 delen ruim 3000 experts uit de hele wereld vier dagen lang in het mooie Utrecht en andere steden in het land, hun passie en kennis over de leefbare groene stad met toekomst; de Future Green City. Als je, in welke vorm dan ook, bezig bent met publieke ruimte in stad en dorp, dan mag je dit congres niet missen.

De afgelopen maanden hebben we met onze samenwerkingspartners een dijk van een internationale line-up samengesteld voor op het hoofdpodium in het Beatrix Theater.  We ontvangen vermaarde landschapsarchitecten en hoogleraren als Kongjian Yu uit Beijing, Adriaan Geuze, schrijver van bestsellers Stadsjungle en Metropolis Ben Wilson, uit Engeland, hoogleraar urban mobility Marco te Brömmelstroet uit Nederland. Daarnaast stevige masterclasses uit onder meer Wenen (Lilli Lička), Valencia (Antonio García Celda) en Seattle (Anthony Paul Diaz).

Je horizon verbreden doe je op dinsdag 24 en woensdag 25 september. Dan is het Beatrix Theater het toneel van een levendig conference-in-festival format. Je stelt zelf je programma samen uit een ruime keuze aan inhoudelijke onderwerpen en werkwijzen: ontwerpateliers, theater, cinema, een debatarena, serious games, een classroom en urban trails in gaststad Utrecht.

Wil je je kennis verdiepen? Ga dan voor een diepe duik op maandag 23 en donderdag 26 september. Kom deelnemen aan een van +/- 4 uur durende Workshops XL. Geef bijvoorbeeld met hulp van Adelaide (AU) Chattanoogaa (VS) en Breda (NL) je eigen nationale parkstad een kickstart of ontdek de rol van lokaal voedsel binnen een gemeente. Je gaat met een plan van aanpak voor je eigen gemeente weer naar huis.

Liever de praktijk zien? Trek eropuit bekijk je eigen land samen met internationale collega's door een andere bril. Met keuze uit ruim 15 Fieldtrips XL.

Bekijk het programma

Claim je early bird ticket
Het programma begint mooie vormen aan te nemen. Bezoek de website voor uitgebreide informatie en claim alvast je early bird ticket!

Bekijk hier de website Future Green City world congress

Over de organisatie
Het Future Green City World Congres is een initiatief van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Zij brengen in Utrecht de werelden van groen en civiele techniek samen, in samenwerking met World Urban Parks (WUP) en de International Federation of Municipal Engineers (IFME). Het congres verbindt bouw, groen, infra en water. Door verschillende oplossingen te laten zien en door netwerken in deze domeinen met elkaar te verbinden bouwen we samen aan een stad met toekomst.

Downloads FGC materiaal voor Stadswerk leden

 

 

 

Cookie-instellingen