Reis naar de gelukkigste stad ter wereld

12-04-2018

Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad, samen met de BNSP, een vierdaagse excursie. Deze keer naar Aarhus, de gelukkigste stad van de wereld! Deze excursie is niet alleen inhoudelijk interessant, maar geldt ook als bij- en nascholing in het kader van de Wet op de Architectentitel.

Zoals u misschien weet, wordt er een ranglijst bijgehouden van de gelukkigste landen ter wereld. Steevast staan de Scandinavische landen bovenaan en van die landen strijkt Denemarken het vaakst met de titel “Gelukkigste land ter wereld”. Maar daar houdt het niet mee op, want ook binnen Denemarken vindt een competitie plaats: wat is dan de gelukkigste stad? Het blijkt Aarhus.


Hygge?

Maar waar zit het ‘m nu in? Waarom zijn de bewoners van Aarhus zo gelukkig?

Komt dat door de voortvarende aanpak van de stadsvernieuwing, de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid, de grote aandacht, die Aarhus heeft voor de jeugd, de ver doorgevoerde sociale verzorging, een strikte scheiding van werk en privé? Of door een aantal ongrijpbare zaken, die allemaal vallen onder de term ‘Hygge’?

 

Maximaal 25 deelnemers
Tijd om op speurtocht te gaan naar de factoren, die van Aarhus de gelukkigste stad ter wereld maken. Meldt u wel snel aan; inschrijven kan nog tot 21 april a.s. en er zijn nog maar enkele van de 25 plaatsen beschikbaar. Meer informatie vindt u op www.delevendestad.nl.

Bekijk ook

Cookie-instellingen