24 gemeenten gezocht voor Tiny Forest

07-06-2018

Gemeenten kunnen zich bij IVN aanmelden als partner van Tiny Forest. IVN Natuureducatie gaat voor 2021 100 Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen. Hiervoor zoekt IVN 24 partnergemeenten: twaalf voor in 2018 en nog eens twaalf voor in 2019. Doet uw gemeente mee?

In november van dit jaar planten IVN en de eerste twaalf gemeenten de eerste Tiny Forests aan. In elke partnergemeenten komen minimaal vier Tiny Forests te liggen. Is uw gemeente geïnteresseerd in dit project, meld u dan voor 17 juli 2018 aan.

Samenwerking is de sleutel
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit is niet alleen een belangrijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. Meer natuur zorgt voor een gezondere leefomgeving, een natuurlijke leeromgeving voor kinderen en een rustpunt voor buurtbewoners. IVN wil de nieuwe Tiny Forests niet alleen realiseren in nauwe samenwerking met gemeenten, maar ook met lokale buurtinstanties en omwonenden, van jong tot oud. IVN gelooft dat échte verandering bij de kern begint, daarom hebben kinderen en buurtbewoners een belangrijke rol in het project.

Voordelen voor gemeenten
Een Tiny Forest zorgt voor een groene impuls in de buurt. Het partnership biedt gemeenten een praktische manier om samen met burgers te werken aan beleidsdoelstellingen rondom biodiversiteit, klimaatbestendigheid, natuureducatie, gezondheid en leefbaarheid. Aan de hand van een beproefd Tiny Forest stappenplan zorgt IVN ervoor dat de gemeente binnen drie jaar vier minibossen heeft, die letterlijk en figuurlijk bruisen van het leven. Daarnaast wordt bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek dat het effect op biodiversiteit, tegengaan van hittestress, waterberging en CO2 opslag aantoont.

Meer informatie?
Meer inhoudelijke informatie vindt u hier. Wilt u partnergemeente worden? Klikt u dan hier. De foto bij dit artikel is van Jessica de Lepper.

Bekijk ook

Cookie-instellingen