Dag van de Duurzaamheid: ruil je tegels om voor planten

09-10-2018

Duurzaam Den Haag en Stichting Vrienden van het Volle Leven organiseren op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, een ludieke actie waarbij bewoners uit Scheveningen hun tuintegels kunnen omruilen voor gratis planten. Dat doen ze samen met het team van Operatie Steenbreek.

Op woensdag 10 oktober staat dat team van 9.30 tot 14:00 uur met een kar vol planten op het schoolplein van basisschool Het Volle Leven in Scheveningen (Rijslag 19-21). Bewoners uit de buurt krijgen gratis planten mee, in ruil voor hun tuintegels. Hoe meer hoe beter!

Operatie Steenbreek
Het voorbeeld in de gemeente Den Haag staat niet op zich. Veel gemeenten maken samen met Operatie Steenbreek werk van het groener maken van tuinen, pleinen en straten. Dat is het doel van de campagne Operatie Steenbreek. Een groene stad heeft namelijk veel voordelen: de stad wordt minder warmer, het water loopt beter weg en er is meer plek voor bijen, vlinders en vogels. Daarom liever tuinen met planten in plaats van tegels. En fraaie geveltuintjes. Dat is winst voor mens, dier en milieu! Meer informatie over Operatie Steenbreek vindt u hier.

Bekijk ook

Cookie-instellingen