Stadswerk tipt: Embassy of Water tijdens Dutch Design Week

23-10-2018

Tijdens de Dutch Design Week gaat de ‘Embassy of Water’ van start als platform voor watergerelateerd design, waar mensen elkaar kunnen vinden om kennis te delen, elkaar te inspireren en innovaties te versnellen. De Embassy of Water is geïnitieerd en gecureerd door Anouk van der Poll.

Door in een vroeg stadium de koppeling te maken tussen designers, overheid, kennis- en onderzoeksinstellingen, bedrijven en eindgebruikers ontstaat een creatieve Water Hub, waar met een toekomstgerichte blik wordt samengewerkt aan een duurzame, watervriendelijke samenleving.

Water Sensitive Urban Design
Anouk van der Poll is mede-eigenaar van vanderPolloffice. Het Embassy of Water huist tijdens de DDW in de kerk van Atelier NL (Bergmannstraat 76). Het programma van de Water Ambassade concentreert zich op twee thema’s: Water Sensitive Urban Design en Nature Based Solutions. In een expositie laten alle deelnemers projecten en ontwerpen zien die met deze thema’s samenvallen. Daarnaast zijn er lezingen en workshops. Met steeds meer stedelijke bewoners en steeds verder uitdijende steden is de omgang met water in de stad een steeds actueler thema. Vandaar dat de Water Ambassade tijdens de DDW de focus legt op water in de stad. Water Sensitive Urban Design wordt wereldwijd beschouwd als een zeer doeltreffende oplossing voor het aanpakken van problemen rondom verstedelijking en klimaatverandering,

Nature Based Solutions
Hier kijken we naar wat de natuur ons kan leren over hoe we kunnen omgaan met de problemen die klimaatverandering met zich meebrengt. Vragen die daarbij opkomen zijn bijvoorbeeld: Wat is water eigenlijk? Hoe kunnen we water nog beter benutten? En hoe kunnen we oplossingen vinden voor de hedendaagse waterproblematiek door naar de natuurlijke werking van water te kijken?’

Programma
Interactieve lezing Dr. Ir. Marlies Kampschreur – innovator
Water: spiegel voor gezondheid
Maandag 22 oktober, van 13:00 - 13:30 uur.

Lezing ir Cees Kamp - water onderzoeker                     
Wat is Water? Mysterieuze aspecten van onze alledaagse levensvloeistof.
Vrijdag 26 oktober, van 15:00 uur tot 16:30
Als chemisch technoloog verdiept Cees Kamp zich vanaf midden jaren negentig met verwondering én met een wetenschappelijke bril in het onpeilbare fenomeen water. Water is een levensreddende, wonderlijke vloeistof met uitzonderlijke eigenschappen. Kom luisteren en proeven, en laat je verrassen!

Meer informatie vindt u hier.

Bekijk ook

Cookie-instellingen