De meest duurzame straat van Nederland

10-01-2020

Het is op het eerste gezicht niet te zien… Toch is de Malderburchtstraat in Nijmegen Nederlands meest duurzame straat. Deze straat is ontwikkeld in bouwteam verband door Tauw, Van Gelder en in opdracht van de gemeente Nijmegen.

De realisatie is het gevolg van een unieke aanbesteding middels de contractvorm ‘Rapid Circulair Contracting’.

In het RCC-contract staan duurzaamheid en cirulariteit centraal. Partijen worden geselecteerd op hun expertise, vakmanschap en innovatievermogen. Vervolgens delen de partners kennis, inzichten en dilemma's om tot het beste ontwerp te komen.

Inspiratiesessie Duurzaamheid
Over dit unieke duurzame project organiseren bovengenoemde organisaties een Inspiratiesessie Duurzaamheid dat plaatsvindt tijdens de InfraRelatiedagen in Hardenberg. Tijdens de inspiratiesessie gaat het niet alleen over hoe wij dit project hebben ontwikkeld, maar zetten we u ook aan het denken. Wat is duurzaamheid eigenlijk; gaat het altijd gepaard met hoge kosten en andere investeringen? En hoe kunt u al klein beginnen door zelf een eigen bijdrage te leveren aan duurzaamheidsvraagstukken?

Meld u hier aan voor de Inspiratiesessie Duurzaamheid op 5 februari om 15.00 uur in Hardenberg.

Anders durven denken leidde in Nijmegen tot verbluffende resultaten. Alle eisen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit werden ruimschoots gehaald. Achterliggend doel was het maken van een blauwdruk zodat deze aanpak in principe op alle infrastructurele projecten kan worden toegepast. Dit doel had alleen kans van slagen indien we in staat waren om binnen het budget en de beschikbare tijd te blijven. Met trots kunnen wij u vertellen dat dit ruimschoots gelukt is! Een enorme kans dus voor iedereen in de infra-branche! Met onze aanpak werken we intensief samen met de projectomgeving, boeken we enorme winsten voor het milieu én leveren we voor de politiek exacte berekeningen en cijfers aan zodat u precies kunt aantonen welke bijdrage uw project levert aan de klimaatdoelstellingen. 

Voor ons is bewezen dat met lef veel CO2 bespaard kan worden. Dat blijkt uit de vele duurzame projecten en initiatieven die we momenteel onder handen hebben.

Verder praten over duurzaamheid, bouwteams en onze collega’s spreken?
Onze collega’s van Opleidingscentrum Gelderpoort, Van Gelder Verkeerstechniek en Aannemingsmaatschappij Van Gelder staan tijdens de drie InfraRelatiebeursdagen op 4, 5 en 6 februari voor u klaar. De beurs geldt als hét netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt. Van Gelder is dagelijks tussen 13.00 en 21.00 uur te vinden in stand 109. We ontmoeten u graag!

Kijk voor meer informatie op www.infrarelatiedagen.nl
 

Bekijk ook

Cookie-instellingen