Stadswerk tipt: Regiobijeenkomsten chemievrij beheer sportgrasvelden

15-01-2020

Hoe kunt u uw sportveld chemievrij beheren, met behoud van de speelkwaliteit? Deze vraag staat centraal tijdens twaalf regiobijeenkomsten chemievrij beheer van sportgrasvelden. U krijgt concrete handvatten aangereikt en in iedere provincie is een bijeenkomst die kosteloos is te bezoeken!

Tijdens de bijeenkomsten leert u hoe dit zonder gewasbeschermingsmiddelen kunt doen en is er ruimte om vragen te stellen aan specialisten op het gebied van chemievrij beheer van sportvelden.

Twaalf regiobijeenkomsten helpen u omschakelen
Om de uitspoeling van chemische gewasbeschermingsmiddelen naar het water te voorkomen gaat per 2020 een verbod in op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportgrasvelden. Slechts in een beperkt aantal gevallen zijn uitzonderingen mogelijk de komende twee jaar. Om beheerders van gemeenten, vrijwilligers bij sportverenigingen, aannemers, beleidsmakers, adviseurs en experts te ondersteunen in deze omschakeling vinden van januari t/m maart 2020 twaalf regiobijeenkomsten plaats. Centraal tijdens deze bijeenkomsten staan de ervaringen van sportclubs die al enige jaren chemievrij werken. Er is volop gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. Daarnaast licht Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de laatste stand van zaken over de geldende wet- en regelgeving toe.

Meer informatie
Komt u ook naar één van de twaalf bijeenkomsten? In elke provincie is een bijeenkomst waaraan u kosteloos kunt deelnemen. Meer informatie over de bijeenkomsten, de plaatsen en locaties vindt u hier .

Bekijk ook

Cookie-instellingen