Vereniging Stadswerk Nederland krijgt predicaat ‘koninklijk’

02-07-2020

Vandaag kreeg Vereniging Stadswerk Nederland uit handen van burgemeester René Verhulst van de gemeente Ede het predicaat ‘koninklijk’. Het heeft de koning behaagd onze vereniging dit predicaat toe te kennen voor de belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse openbare ruimte.

--- Alle items uit de TV-talkshow Toekomstland direct terugkijken? Inclusief de ondertekening van het predicaat Koninlijk? En het magazine Toekomsland lezen? Klik dan hier ---

Al 100 jaar is Vereniging Stadswerk Nederland hét platform dat leden benutten om samen te zoeken naar innovatieve oplossingen voor de vraagstukken in de openbare ruimte van morgen, overmorgen, maar zeker ook vandaag.

Ode aan professionals openbare ruimte
De koninklijke erkenning is de kroon op het werk voor iedereen die zich dag in dag uit inzet voor ontwikkeling en beheer van onze openbare ruimte. Nederland heeft een excellent ingerichte en onderhouden openbare ruimte. Daar staan we niet elke dag bij stil en we mogen er zeker vaker trots op zijn! Driehonderdvijfenvijftig gemeenten zijn er dagelijks druk mee. De coronatijd laat zien hoe belangrijk het is dat er een platform is waar professionals die in en rondom de openbare ruimte werken, snel en efficiënt informatie kunnen uitwisselen.

Webpagina Toekomstland! met magazine en alle items TV-show
Om ons jubileum én de koninklijke erkenning te vieren, zonden we via livestream de tv-show Toekomstland! uit. De show stond geheel in het teken van de toekomst van de openbare ruimte. Alle losse items, zoals filmpjes met Daan Zandbelt en Wageningen universiteit, tafelgesprekken met inhoudelijke experts en bestuurders én de uitreiking van het predicaat koninklijk, kunt u terugzien via onze website. Daar vindt u ook het magazine Toekomstland!, dat tijdens de uitzending werd gepresenteerd. Aan dit blad hebben prominente professionals als Daan Zandbelt, Louise Vet, Bob Ursem, Onno Dwars en Niek Roozen bijgedragen. In dit blad beschouwen we de toekomst van de openbare ruimte in al zijn facetten. Die toekomst begint vandaag en we hebben er zin in!

Meer informatie?
Voor een interview met directeur Maarten Loeffen of voorzitter Gerdo van Grootheest (tevens burgemeester van Culemborg) of voor meer informatie over achtergrond en geschiedenis van Stadswerk, neemt u contact op met Eelco Visser. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-51666998 of per mail: eelco.visser@stadswerk.nl.

Bekijk ook

Cookie-instellingen