Verslag bijeenkomst Krimpcafé ‘Waarom investeren en ondernemen in krimpgebieden?

14-10-2020

Waarom investeren en ondernemen in krimpgebieden? Dat was de centrale vraag tijdens het Krimpcafé in Scheemda dat Stadswerk op 23 september jl., samen met Kennisnetwerk Krimp Noord Nederland, organiseerde.

Inspirerende praktijkverhalen, onderzoek en paneldiscussie
Het programma bestond uit die onderdelen. We presenteerde een aantal mooie voorbeelden van succesvolle ondernemers die de kansen om succesvol te ondernemen zien en benutten. Koen Meijer (De Toekomst), Niels Grooteboer (Hooghoudt), Mark Reinders (HempFlax), Edwin van de Woude (marketing Oldambt) en het projectbureau Blauwe stad (provincie Groningen) deelde in het krimpcafé hun inspirerende verhaal. Daarin vertelde ze onder andere over hoe demografische veranderingen hun ideeën beïnvloeden, welke kansen ze zien en wat ze nodig hebben om nog succesvoller te zijn en toekomstbestendig te kunnen ondernemen.

Naast naar deze verhalen kon u luisteren naar bijdragen van onderzoekers Elles Bulder (lector Leefomgeving in Transitie, Hanzehogeschool) en Heike Delfmann (Understanding Entrepreneurship in the local context: population decline, ageing and density). Zij gingen in, op ondernemen in de context van bevolkingsdaling, een veranderende beroepsbevolking en ouder wordende consumenten. 

In een afsluitende paneldiscussie schroven bestuurders en beleidsmakers uit Friesland en Drenthe aan om te kijken hoe regionale economische ontwikkeling gestimuleerd kan worden.

Beeldverslag
In het beeldverslag een impressie van deze dag.

Presentaties
Heike Delfmann van onderzoeksbureau Lexnova
Mark Reinders van HempFlax
Niels Grootenboer van Hooghoudt
Elles Bulder van Lectoraat Leefomgeving in Transitie
Rene Perton van Provincie Groningen
Edwin van der Woude van Marketing Oldambt

Bekijk ook

Cookie-instellingen