Stadswerktipt: Carbon Removal werkconferentie

25-08-2023

Op 14 september organiseert Sinkit (Joost Brinkman) met een aantal partners een Carbon Removal werkconferentie.

Hierin willen we met diverse betrokkenen kijken wat realistische doelstellingen voor Nederland zouden kunnen zijn op het gebied van Carbon Removal en wat er de komende jaren zowel op het gebied van technologieontwikkeling en wet- en regelgeving moet gebeuren om dit te realiseren.
 
Tijdens de bijeenkomst zal er in aparte werkgroepen worden ingegaan op verschillende technologische en 'nature based' oplossingen. Voor de "biochar" oplossing zullen we opzoek gaan naar de potentie in Nederland en samen uitwerken wat de (on)mogelijkheden zijn en wat er moet gebeuren om zowel de productie van biochar als de toepassing ervan in Nederland te starten en op te schalen.
 
De dag zal starten met een keynote van prof, dr. Heleen de Coninck (Professor aan de Eindhoven University of Technology), en gedurende de dag zijn er verschillende de verdiepings/werksessie waaronder een over Biochar en de toepassing hiervan in/rondom de stad. Deze sessie wordt begeleid door Sander Lubberhuizen en Mart de Bruijn van Dutch Carboneers.
 
De conferentie vindt plaats bij Base Camp in Utrecht (BASECAMP 16A Nijverheidsweg 3534 AM Utrecht) en start om 10.00 uur. Mocht je eerder willen komen: er is voldoende werkruimte. Klik hier voor meer informatie en om je te registeren.
 
Tijdens de conferentie zullen er rond de 50 experts & geïnteresseerden zijn en krijg je een breed beeld van de oplossingen waar momenteel aan gewerkt wordt. Naast je inbreng kun je dus ook kennis opdoen en in contact komen met betrokkenen uit andere sectoren.
 
Na de verdiepings/werksessies en het ontwerpen van een roadmap, zal de conferentie worden afgesloten met een borrel.

Bekijk ook

Cookie-instellingen