Programma Future Green City World Congress 2024 bekend

19-04-2024

Future Green City World Congress presenteert met trots het diverse en hoogwaardige programma, bestaande uit ruim 200 sessies verspreid over vier dagen.

Kom ook naar Utrecht en ontdek de groene stad van de toekomst in een uniek congres met festival format. Naast lezingen en casestudies zijn er tal van excursies in Utrecht en andere Nederlandse steden. Ook gaan we met elkaar in gesprek in debatten, science labs, serious games en film. 

Vanwege onze sterke maatschappelijke betrokkenheid als brancheorganisaties kijken we als hosts en organisatoren, Koninklijke Vereniging Stadswerk en Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), ernaar uit Future Green City werkelijkheid te laten worden.

Het congres brengt denkers en doeners samen, zodat zij kennis kunnen delen en ervaringen uitwisselen, om wereldwijd de groene uitdagingen van steden nog slimmer aan te pakken. Ruim 3.000 bezoekers verspreid over vier dagen van over de hele wereld reizen in september af naar Utrecht om hun passie en kennis over de leefbare groene stad met toekomst te delen. Het congres biedt daardoor de unieke gelegenheid te leren van de beste initiatieven, te netwerken met pioniers en visionairs uit de hele wereld en coalities te smeden die gezonde, groene stedelijke omgevingen creëren voor ons en de toekomstige generaties.

Wat te verwachten tijdens Future Green City?
Future Green City World Congress is het toonaangevende wereldwijde congres dat de werelden van bouw, groenvoorziening, infrastructuur en water met elkaar verbindt. Een unieke kans die je niet wil missen. Enkele hoogtepunten van ons programma: 

  • Ervaar ter plekke showcases van stedelijke transformaties in onze exclusieve Workshops XL, Urban Trails en Field Trips XL. Beperkt aantal plekken beschikbaar.
  • Vooraanstaande keynote sprekers zoals Kongjian Yu over zijn baanbrekende spons steden, Adriaan Geuze over verhalende iconische openbare ruimtes en Carine Saloff-Coste over de indrukwekkende verandering die Parijs heeft doorgemaakt naar een hotspot met een hoge biodiversiteit.
  • Wereldwijde vertegenwoordiging met sprekers uit meer dan 40 landen. Van Argentinië tot Zuid-Afrika. 
  • Een unieke kans om in contact te komen met stadmakers over de hele wereld, die voorop lopen in vergroening en het duurzaam maken van stedelijke omgevingen. Van politici en beleidsmakers tot stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten en  van civiel ingenieurs en wetenschappers tot hoveniers en entrepreneurs. 
  • Oneindige netwerkmogelijkheden tijdens smaakvolle lunches, borrels en ons foodtruckfestival (inbegrepen bij je ticket!)

De organisatoren Stadswerk, Koninklijke VGH, World Urban Parks (WUP) en The International Federation of Municipal Engineering (IFME) heten je van harte welkom in Utrecht van 23 t/m 26 september. 

Bekijk het programma via de website, meld je aan en bouw mee aan de leefbare groene stad met toekomst.

Tot in september!
 

Bekijk ook

Cookie-instellingen