Film i-Tree: geld groeit aan bomen!

01-06-2017 {0} reacties

Het softwareprogramma i-Tree brengt de opbrengst van bomen in cijfers en euro’s in beeld brengt. In Nederland draaiden zes gemeenten een eerste pilot, momenteel staan acht andere gemeenten in de startblokken voor ronde twee. Geïnteresseerd geraakt? Kijk dan het 90 seconden durende i-Tree filmpje.

Stadswerk en VHG introduceerden het Amerikaanse programma in Nederland. Ook u kunt i-Tree gaan gebruiken. Sluit u aan bij deze beweging en voer ook in uw gemeente een i-Tree project uit.  Het levert u lokaal inzicht op in de opbrengsten van uw bomen in een wijk of gebied en u draagt bij aan de verrijking van de Nederlandse i-Tree versie.

Laat i-Tree groeien
De deelnemende gemeenten, boomadviesbureaus, universiteiten en hogescholen  voorzien samen het systeem  van Nederlandse kengetallen voor onder andere neerslag en temperatuur en zorgen voor de aansluiting op bestaande beheerssystemen.  Helpt  uw gemeente ons ook mee om de i-Tree NL  te laten groeien?  Deelnemers vragen we een bijdrage tussen de €10.000,- en €15.000,-. U krijgt daarvoor lokaal inzicht in de waarde van een bomenbestand en profiteert mee van de kennis die deelnemende gemeenten samen ontwikkelen.

Wat levert i-Tree u op?
*i-Tree rekent met specifieke gegevens van boomsoort, groeisnelheid, omvang en leeftijd in samenhang met de groeiplaats en omgeving. Per boom kent u de bijdrage aan de klimaatvraagstukken.
*Onderbouwde cijfers voor uw groenbeleid waarmee u strategische keuzes kunt maken.
*Een investering in de aanplant, aanschaf en beheer stemt u af op het te verwachten rendement. Bomen met weinig toekomst en laag rendement vervangt u door bomen met een beter perspectief. * U zet uw beheerbudget efficiënter in. Grotere betrokkenheid van bewoners.
*Hoe méér gebruikers, hoe waardevoller het programma.

Méér weten?
Bekijk de film. Ook kunt u contact opnemen met Vereniging Stadswerk Nederland via anneloes.voorberg@stadswerk.nl of Branchevereniging VHG via info@vhg.org.

Bekijk ook

Cookie-instellingen