Werksessies Chemievrij onkruidbeheer

12-09-2017

Onder de titel ‘Samen werken aan de volgende stap in onkruidbeheer’ organiseert een groot aantal organisaties dit najaar Werksessies Chemievrij onkruidbeheer. Zoekt u ook naar handvatten in chemievrij onkruidbeheer? Bezoek dan één van de bijeenkomsten die verspreid over het land worden aangeboden.

Groeit het onkruid in uw gemeente ook te hard? Blijven de kosten voor het beheer maar stijgen? Krijgt u het werk niet op de juiste beeldkwaliteit? Wilt u op uw recreatieterrein op een goede manier de boel netjes houden? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de werksessies chemievrij onkruidbeheer.

 

Nieuwe manier van (samen)werken
Sinds 2016 is er een verbod voor professionals op het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen op verhardingen. Vanaf november 2017 geldt dit ook op overige terreinen buiten de landbouw. Deze overgang vraagt een nieuwe manier van denken en (samen)werken. Het Ministerie van  Infrastructuur en Milieu organiseerde vorig jaar, samen met partners, al een aantal succesvolle informatieve bijeenkomsten om u daarbij te ondersteunen. Dit najaar biedt het ministerie, samen met Hiswa, NVRD, Recron, Rijkswaterstaat, Stadswerk, VHG en het LEF future center Rijkswaterstaat, een nieuwe serie bijeenkomsten aan waarbij het meer draait om samen werken aan de toekomst van onkruidbeheer.

 

Voor wie zijn de bijeenkomsten?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor alle professionals die actief zijn in het beheer van onkruid in het groen en op verhardingen (buiten de landbouw). De leden van de genoemde brancheorganisaties zijn van harte uitgenodigd. U gaat in de bijeenkomsten op zoek naar antwoorden op uw eigen vragen en  neemt daarbij  actief deel aan discussies en workshops. Om dit effectief te kunnen doen, vragen we van te voren na te denken over uw vragen. Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie.


Programma

12:00  Inloop en broodjes, invullen vraag- en aanbodbord
12:15  Opening en, tijdens de broodjes, een klein aantal inhoudelijke presentaties
13:00  Festivalopzet waarbij u kunt aanschuiven aan Kennistafels om met deskundigen* antwoorden op u eigen vragen te vinden én u een aantal presentaties kunt bijwonen

15:30  Plenaire terugkoppeling en afsluiting

16:00  Einde

* op thema's:  Wetgeving, Praktijkervaring Gemeenten, Praktijkervaring Recreatieterreinen, Exoten aanpak, Portal ‘Onkruid Vergaat’, Borging en beleid Gemeenten, Chemievrij onkruidbeheer Waterkeringen, Golfterreinen, Sportvelden en Beplantingen

 

Data bijeenkomsten         

19 oktober 2017, ECI Roermond    

2 november 2017, Het Turfschip, Etten-Leur

16 november 2017, Hof van Saksen, Nooitgedacht

30 november 2017, LEF Future Center, Utrecht


Aanmelden klik hier

 

De bijeenkomsten zijn van 12:00 – 16:00 uur.

Bekijk ook

Cookie-instellingen