Save the date: 28 november inspiratieseminar NL. Zoemt

03-10-2017

Het gaat niet goed met de bij. Van de 358 soorten wilde bijen in Nederland is ruim de helft bedreigd. Dat heeft grote gevolgen, want 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. Verschillende organisaties komen met het project Nederland Zoemt in actie voor de wilde bij.

Nederland Zoemt is een campagne van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur en Milieu en mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcodeloterij.

‘Bijvriendelijke gemeenten’
Doel is het structureel vergroten van het voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland, de ambitie is dit in zoveel mogelijk ‘bijvriendelijke gemeenten’ te gaan realiseren. Een reden voor Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling om zich aan het project te committeren.

28 november: Inspiratieseminar
Op 28 november organiseert NL Zoemt van 13:00-17:15 in Leerhotel ’t Klooster te Amersfoort een Inspiratieseminar Bijvriendelijke Gemeenten. Keynote-spreker is Professor Koos Biesmeijer, hoogleraar Natuurlijk Kapitaal in Leiden en directeur van het Biodiversity Center van Naturalis. Het seminar is extra interessant voor bestuurders en ambtenaren die zich bezig houden met beheer, natuureducatie en/of biodiversiteit. Binnenkort volgt meer informatie.

Bekijk ook

Cookie-instellingen