Lopen op Duurzame tegels van eigen huisvuil

19-10-2017

Gisteren werd de Duurzame tegel in Duiven ‘onthuld’. Net zo schoon en veilig als een ‘normale’ stoeptegel, maar gemaakt van gerecycled huishoudelijk restafval, onder andere uit de eigen gemeente. Gemeente Duiven is de eerste gemeente die de Duurzame tegel gebruikt.

Ook werd de bijbehorende publiekscampagne, die bewoners op de hoogte stelt van de tegel en ze betrekt bij afval en afvalscheiding, gepresenteerd.

Circulair wordt zichtbaar
Voor Jasper de Jong Director van producent AVR is het een belangrijke stap richting een circulaire economie waar grondstoffen worden hergebruikt. Daarnaast is het mooi dat duurzaamheid met deze tegel zo zichtbaar wordt in een park waar iedereen lekker in het zonnetje zit. De Duivense Tegel is een schone, veilige en duurzame tegel en een mooi voorbeeld van hoe er steeds slimmer omgegaan kan worden met afval. De 150 kilo aan huishoudelijk restafval die in Nederland gemiddeld per bewoner overblijft (dus na scheiding van bijvoorbeeld glas en papier), wordt op deze manier op een circulaire manier weer hergebruikt en nuttig ingezet. Omgerekend levert het per bewoner zo’n 15 duurzame tegels per jaar op.

Meer informatie
De Duurzame Tegel is een initiatief van afvalverwerkers AVR en Mineralz, dochteronderneming van Renewi en Betonindustrie De Hamer. Meer informatie: www.duurzametegel.nl. Een korte animatie waarbij het proces rondom De Duurzame Tegel duidelijk wordt uitgelegd, is hier te vinden.

Regiobijeenkomst Circulaire economie Leeuwarden
Op 1 november is de laatste Regiobijeenkomst Circulaire economie van dit jaar, in koplopergemeente Leeuwarden. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Klik hier voor meer informatie en om uzelf aan te melden.

 

Bekijk ook

Cookie-instellingen