Stadswerk tipt: VNG Festival Invoering Omgevingswet: Hoe dan?!

27-10-2017

Ben jij bezig met invoering van de Omgevingswet en vraag je je regelmatig af: “maar hóe dan?!” Kom naar het VNG Festival Invoering Omgevingswet: Hoe dan?! op 15 november 2017. Op deze dag gaan we samen op zoek naar antwoorden op jouw hoe-vragen.

Sinds vorige week kennen we de nieuwe invoeringsdatum van de Omgevingswet: 1 januari 2021. Desondanks blijven je opgaven en ambities voor de invoering gelijk. Specialisten én ervaringsdeskundigen staan daarom klaar om met jou en je collega’s uit andere gemeenten aan de slag te gaan met prangende hoe-vragen. Je gaat op deze dag interessante en relevante kennis en ervaring opdoen die je de volgende dag in je eigen praktijk kunt toepassen. 

 

Een gelaagd, individueel festivalprogramma
Door de festivalopzet volg je jouw eigen prioriteiten en bepaal je zelf aan welke sessies je meedoet. Zodoende heb je aan het einde van de dag een antwoord als iemand vraagt: “ja, leuk die Omgevingswet en dat we alles anders gaan doen.. maar hoe dan?!” Om daar te komen, kies je jouw eigen programma uit de volgende onderdelen:

 

1. Hoe staat het ermee? 
  Natuurlijk praten we je even bij over de stand van zaken van het wetgevingsproces en de invoering van de Omgevingswet. Dit wordt wel het kleinste deel van het programma.
2. Hoe ziet het er straks uit?
  Hoe het werk van jou en je collega's er uit gaat zien met de Omgevingswet, is een belangrijke inspiratiebron voor iedereen die met de invoering van de wet bezig is.
3. Hoe krijg ik dat dan voor elkaar?
  Het belangrijkste en grootste deel van het programma gaat over doen. Ter plekke aan de slag met de juridische kerninstrumenten, de digitalisering zoals bijvoorbeeld de voorbereiding op het DSO en de andere manier van werken die bij de Omgevingswet past. In verschillende actieve sessies gaan we samen op zoek naar antwoorden op vragen als: 
  • Hoe houd je de energie in het invoeringstraject vast, ondanks uitstel van de inwerkingtreding?
  • Hoe kom je tot een samenhangende, gedragen Omgevingsvisie?
  • Hoe ga je om met andere partijen binnen en buiten jouw organisatie, hoe weeg je soms tegenstrijdige belangen af?
  • Hoe betrek je de raad, in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen?
  • Hoe geef je meer ruimte voor initiatief, zonder jouw verantwoordelijkheid als overheid te verliezen?
  • Hoe neem je de hele organisatie mee in de andere manier van werken met de Omgevingswet?
  • Hoe zet je effectieve stappen rondom de invoering van DSO?

Alvast een indruk? De eerste sessies zijn bekend en kun je bekijken op www.vngfestivalomgevingswet.nl. Houd de website in de gaten, want er worden binnenkort meer sessies toegevoegd.

 

Doelgroep
Het programma richt zich op programmamanagers die verantwoordelijk zijn voor de invoering van de Omgevingswet en hun kernteams met beleidsadviseurs, juristen, communicatie- en HR-adviseurs, verandermanagers, informatiemanagers, dienstverleners, procesontwerpers en financials. Ook programmamanagers die bij een waterschap, provincie of rijks-partij verantwoordelijk zijn voor de invoering van de Omgevingswet zijn welkom.

 

Practische informatie

Datum: Woensdag 15 november 2017 
Tijd: Het programma vindt plaats van 10.00 – 17.00 uur. U bent vanaf 09.30 uur van harte welkom voor 

registratie en ontvangst met koffie en thee.

Locatie: Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam

 

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande button. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Aanmelden klik hier

 

Meer informatie over het VNG Festival Invoering Omgevingswet: Hoe dan?!
vindt u op www.vngfestivalomgevingswet.nl.

Bekijk ook

Cookie-instellingen