Slimme ‘lantaarnlaadpalen’ in Den Haag

16-11-2017

Burgemeester Krikke van Den haag begint zich steeds meer te laten zien als klimaatburgemeester. In Parijs, waar ze Den haag vertegenwoordigt in een nieuw netwerk van tien Europese steden die zich uitzetten voor een schonere lucht, kondigde ze een proef met slimme ‘lantaarnlaadpalen’ in de stad aan.

Op radio 1 deed burgemeester Krikke de achtergrond uit de doeken. Den Haag wil werken aan een schonere lucht en een meer duurzame stad. Elektrisch rijden past binnen dat streven. Dan is het belangrijk dat er voldoende plekken zijn waar auto’s opgeladen kunnen worden. Deze lantaarnlaadpalen kunnen hier volgens de burgemeester een bijdrage aan leveren.   

Groene hoofdstad
In Parijs spreken de tien Europese koplopersteden samen over duurzaamheid en vooral ook over hoe ze kunnen werken aan een schonere lucht in de steden. Parijs is voorzitter en heeft de ambitie de groene hoofdstad van Europa te worden. Ook Den Haag toont zich met het nieuwe initiatief ambitieus. Als de pilot met acht laadlantaarnpalen slaagt, gaat de gemeente werk maken van veel meer van deze palen.

Bekijk ook

Cookie-instellingen