Cadeaus voor Den Haag voor ‘goud’ in groencompetitie

23-11-2017

Na het behalen van ‘goud’  in de nationale groencompetitie 2017 van Entente Florale kreeg de gemeente Den Haag gisteren een boom en een vaste plantenborder als geschenk. Entente Florale Nederland, de stichting die de wedstrijd jaarlijks organiseert, overhandigde deze beplanting als cadeau.

Op 20 september behaalde de gemeente Den Haag ‘goud’. De onafhankelijke jury was onder meer gecharmeerd van de integrale benadering van de Haagse openbare ruimte, de aanleg van buurtparken in dichtbebouwde wijken en de gelijktijdige verdichting en vergroening.

Lage beheerkosten
De boom die werd geschonken door Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode is de Acer rubrum REDPOINTE ('Frank Jr.'). De boom is geplant in de Paleistuin. Deze rode esdoorn heeft een glimmend donkergroen zomerblad en kleurt in de herfst schitterend helderrood. Naast de boom ontving de gemeente ook een vaste plantenborder van het Green tot Colour-concept van Griffioen, Wassenaar. Deze border werd onder en bij de boom geplant. De vaste planten uit dit concept bieden een kleurrijke uitstraling, leveren een bijdrage aan de biodiversiteit en kennen een snelle dichtgroei, waardoor de beheerkosten extreem laag zijn.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Entente Florale? Klikt u dan hier. Op de foto ziet u van links naar rechts Marjolijn Ruijs van Entente Florale, Bert Griffioen van Griffioen Wassenaar, Anneke de Jong van Van den Berk Boomkwekerijen, Boudewijn Revis, wethouder van de gemeente Den Haag en Jaap Spros van Entente Florale. De foto is van Jurriaan Brobbel.

Bekijk ook

Cookie-instellingen