Save the date: 29 maart Sustainable development goals

18-01-2018

Vrijdag 19 januari werd de gemeente Rheden door de VNGi uitgeroepen tot meest veelbelovende Nederlandse gemeente voor Global Goals 2018. De gemeente hanteert de zeventien werelddoelen dan ook in haar hele beleid en host op 29 maart een landelijk evenement waarbij de Global Goals centraal staan.

Deze bijeenkomst organiseert het samen met Stadswerk, VNG International, Vereniging GDO en LCGW.

Global goals
De zeventien werelddoelen vormen samen de mondiale agenda van de Verenigde Naties (VN). De VN roepen gemeenten, bedrijven en maatschappelijke instellingen op deze doelen bij hun werk te gebruiken en samen te werken aan een betere wereld. Zo zijn er doelen over gezondheid, economische groei, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. De VN noemen een einde maken aan armoede de grootste uitdaging van deze tijd. Gemeente Rheden is serieus en op een brede manier met de doelen aan de slag gegaan. Ze heeft de prijs volgens de VNGi daarom dik verdiend.  

Mooie opsteker voor iedereen
Steeds meer lokale organisaties in de hele wereld gebruiken de Global Goals. Ook in de gemeente Rheden. Zo heeft hogeschool Van Hall Larenstein uit Velp (en Leeuwarden) haar meerjarenvisie op de doelen gebaseerd en gaat de Ondernemersclub Rheden ze ook serieus bekijken. De gemeente Rheden gebruikt de werelddoelen als hulpmiddel bij haar nieuwe manier van werken. Directeur Frank Landman is dan ook erg blij met de prijs: “Dit is niet alleen een mooie opsteker voor onze organisatie, het is ook goed nieuws voor mensen die in onze gemeente wonen en werken. Met de Global Goals laten wij ons werk beter aansluiten bij wat onze inwoners nodig hebben. De doelen brengen heel goed in beeld wat we met elkaar moeten doen om voortdurend naar verbeteringen te kijken voor onze gemeente. Met de werelddoelen spreken we dezelfde taal en dat maakt samenwerken met inwoners en organisaties makkelijk.”

Meer informatie volgt!
Meer informatie over het programma voor 29 maart volgt snel. We houden u via verschillende kanalen op de hoogte. Zelf kunt u natuurlijk altijd kijken bij onze agenda voor het meest actuele nieuws over deze bijeenkomst.

Bekijk ook

Cookie-instellingen